Mobil Reklam Verimliliğini Artırmanın 3 Yolu

masaüstü ve mobil reklam

masaüstü ve mobil reklam

RTB House, performansa dayalı reklamcılık alanında uzman olup bu alan içinde mobil reklamlardan nasıl daha fazla verim alınabileceğine dair yaptığı araştırma sonuçlarını açıkladı. Görselde sergilenen ürün sayısında banner büyüklüğüne kadar birçok detayın kayıt altına alınarak dikkate alındığı araştırmada birçok farklı Pazar analizleri karşılaştırıldı.

RTB House tarafında yapılan araştırma sonuçları aynı zamanda mobil ve masaüstü bilgisayar kullanımındaki farklı tıklanma oranlarını da analiz etti. Masaüstü konumda aynı tıklama 0,73 oranında tıklanırken bu oran mobilde 0,84 olarak tespit edildi.

RTB House Bölge Direktörü olan Ömer Aras araştırma ile ilgili olarak şu açıklamalarda buldu.

“Mobil cihazlar, günümüzde her an online olan müşterilerin satın alma kararlarında etkili olan en önemli seçeneklerden biri olarak karşımıza çıkıyor. 42 ülkede faaliyet gösteren IAB’ ın yaptığı araştırma, özellikle Z ve Millenial kuşaklarının, sosyal medya ve tarama geçmişi hedeflenerek yerleştirilen reklamları fark etmedeki eğilimlerinin daha fazla olduğunu gösteriyor. Ayrıca bu kitlenin yarısından fazlası, akıllı telefonlarında kendileri ile ilgili olan reklamları gördüklerinde harekete geçiyor.”

Aras, aynı zamanda hem Türkiye’de hem de bölgede başarılı olmak isteyen pazarlama uzmanlarının dikkate alması gereken bir takım reklam analizlerini açıkladı. Bu açıklamaya göre daha fazla ürün daha fazla satış anlamına gelirken banner boyutu da son derece önemli bir detaydır. Ayrıca mobili dijital stratejinin bir parçası haline getirmek de işletmeler açısından oldukça önemli bir reklam dönüşü sağlayacak olan unsurdur.

  1. Daha Fazla Ürün Görseli ile Daha Çok Satış İmkânı

Araştırma sonucuna göre akıllı telefonlarda görüntülenme imkanı bulunan 12 adet ürün banner formatı, 6 ve 3 ürün bulunduran diğer fazla tıklanan bannerlara kıyasla yaklaşık yüzde 50 daha verimli olduğu tespit edildi. Ayrıca durum tabletlerde de benzer şekilde seyretti. Tablette 12 adet ürün bulunan bannerlar yaklaşık yüzde 40 daha verimli.

  1. Banner Boyutunu Doğru Belirleme Sonucu Satış hacminde Artış

RTB House tarafından yapılan araştırma sonuçlarına göre 300×250, 320×100 ve 320×50 boyutundaki üç farklı popüler banner analiz edilmiş olup. En etkili sonucunda aldığı banner olarak ise300×250 formatındaki banner olduğunu belirlendi.

  1. Mobil Reklamını Dijital Stratejinin Parçası Yapmak Son Derece Önemli

Mobil reklam stratejini ek başına kullanmak ve bu alana tamamen yoğunlaşmak doğru olmasa da bunu dijital stratejinin bir parçası yapmak son derece gerekli bir durumdur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.