Google “Test My Site“ Servisine Yeni Özellikler Geliyor

google test my site

google mobile website speed

Geçtiğimiz yıl ilk defa tanışma fırsatı bulduğumuz Google markasının yeni özelliği olan “Test My Site” servisi web sitelerinin mobil ya da masaüstü alanda ne kadar hızlı çalışabildiğini ölçüyordu. Web sitesinin ne kadar kullanıcı dostu olduğuna dair olarak yüzdelik oranda paylaşan “Test My Site“ servisinin kazandığı yeni özellik ise Google tarafından duyuruldu.

Dünya teknoloji devi Google ‘ın kendi resmi sitesinde yayınladığı habere göre ise kazanılan bu yeni özellik ile beraber Test My Site servisi mobil sitelerinin hızları sebebi ile yaşanan kullanıcı kayıpları hakkında da oranı belirleyerek bunu paylaşabilecek özelliklere sahip oluyor.

Google resmi sitesinde yayınlanan haber sonrasında özellikle kayıpların hız sebebi ile ne kadar yaşandığına dair bilginin alınacak olması son derece güzel bir uygulama olup özellikle markalar ve online satış platformları için belirleyici bir durumdur. Bu uygulama ile kayıpların yüzdelik oranı belirlenirken aynı zamanda web sitesini de rakipleri ile kıyaslama özelliğine de sahip olacak.

google test my site

Potansiyel kulacını kayıplarının ev web sitesinin hızını belirleyen bu servis uygulaması bu kadar ile de sınırlı tutmayan özellikleri ile de dikkat çekiyor. Google tarafından yapılan açıklamalara göre Test My Site servisi yavaş bulunan sitelerin hızlarını nasıl artırabileceğine dair de açıklamalar ve destekte de bulunma özelliği bulunuyor. Böylelikle özellikle web sitenizde yaşanan kayıpların sitenin hızı sebebi ile yaşanması durumdan Test My Site servisi tarafından sunulan destek ve bilgi paylaşımları sonucunda aynı uygulamanın yapılması ile birlikte 26 saniyeden 5 saniyeye kadar düşüşün yaşanabildiği de kaydedildi.

Test My Site servisinin bu yeni özelliğinin ise henüz Türkçe dil desteği bulunmuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.