İnstagram Video Paylaşımları, Haber Sitelerinin Etkileşiminde Olumlu Etki Yaratıyor

instagram video

instagram video

Günümüzde oldukça geniş kullanıcı ağına sahip olan Instagram, Snapchat özelliklerini kopyaladığı için eleştiri alsa da gün geçtikçe büyümeye devam ediyor. Tüketicileri ile etkileşim yaratma konusunda oldukça önemli bir platform olma özelliğine sahip olan Instagram’ ın günlük ortalama 400 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.

Platform üzerinde yapılan yenilikler ve güncellemeler tüm kullanıcıları ve markaları memnun ederken aynı zamanda reklam içeriği bulunan marka paylaşımlarına ise Facebook platformuna göre 58, Twitter’ a göre ise 120 kat daha fazla ilgi olduğu da yapılan ölçümlemelerde saptandı. Birçok farklı markanın, sitenin hesabının yer aldığı düşünülür ise bu hesap ağı, her ne kadar seyahat ya da hızlı tüketim kadar ilgi olmasa da haber yayın sitelerine olan ilgiyi de beraberinde sunuyor.

Instagram kullanıcılarının dilini çözmeyi başaran ve bu dil ile içerik hazırlanmaya yönelik olarak paylaşımda bulunan farklı haber yayın sitesinin paylaşımları oldukça artıp görüntülenmeler ve yorumlar da bir hayli artış gösterdiği de açıkça görülüyor.

Haber Paylaşım Sitelerinin Etkileşimindeki Artışın Asıl Sebebi Ne?

Farklı birçok haber sitesinin yapmış oldukları ve Instagram kullanıcılarının ruhuna işleyecek ve onarlın diline hitap edecek olan videolu içerik paylaşımları Instagram kullanıcıları tarafından da oldukça olumlu şekilde karşılık buluyor.

instagram video etkileşimi artırıyor

Bir anda yaşanan artış ve haber siteleri ile yakınlığa dönüşen ayrıca kullanıcılar arasında beğeni ve yorumların yaşandığı bu paylaşımlar sonucu etkileşimde artış yaşandı.

Geçtiğimiz ay içersinde videolu etkileşim içeriği paylaşan 12 haber yayın kuruluşlarının 10’unda yaşanan olumlu artışın ve yorumların artması sonucunda bu platformda yayınlanacak olan içeriklerin dikkati seçilmesi ise alanının sağlıklı ilerleyen bir etkileşim ağı olduğunu ortaya koyuyor.

Instagram kullanıcılarının dünya genelinde yaş ortalamasına bakıldığında yüzde 41 oranında olan kısmının 24 yaş ve altı olduğu saptandı. Buna göre Instagram da haber sitelerinin daha fazla etkileşime geçmeleri için bu yaş ortalamasına hitap edecek olan özelliklere sahip olan videolu paylaşımlara yönelmeleri gerekiyor.

İçerik planlamasın doğru yapılmasının yanı sıra platform üzerinde bulunan keşfet özelliğinin de haber iletişim videoları etkileşim ağının artmasında etkili olduğu düşünülüyor. Bu alanda bulunan ve kullanıcıların ilgisini çeken site ve benzeri konular hakkında bilgilerin yer alması da etkileşim oranında artışa destek olduğu da söylenebilir. Tüm bunların dışında haber siteleri ile kullanıcılar arasında etkileşimin armasında en önemli faktörün ise videolu paylaşımların 15 saniyeden 1 dakikaya çıkmış olması söylenebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.