Google’dan Akıllı Tahta

jamboard

jamboard

Google farklı alanlarda da yeni teknolojiler geliştirerek şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak internet bağlantısına sahip bir beyaz tahta geliştiren Google bu ürüne Jamboard adını verdi. Büyük kuruluşlar ve özellikle de uzaktan bağlantı kurarak çalışmak durumunda olanlar için kullanışlı bir ürün olan Jamboard ne kadar ilgi görecek, henüz bilinmiyor. Yapılan yorumlar ise Google’ın deneysel olarak geliştirdiği projelerin bazıları gibi bu yeni akıllı tahtanın da ilgi görmeyeceği yönünde olabiliyor.

Akıllı Tahta Jamboard Hangi Özelliklere Sahip?

İnternet bağlantısı da bulunan akıllı tahta Jamboard ile dilediğiniz yazıyı yazabiliyor ve çizim yapabiliyorsunuz. Aynı zamanda bu akıllı tahta akıllı telefonlarla ya da bilgisayarlar ile görüntülenebiliyor. Dolayısıyla çok sayıda kişi internet bağlantısı aracılığı ile bu akıllı tahtayı görüntüleyebiliyor. Dünyanın farklı ülkelerinden insanların bir aradaymış gibi beyin fırtınası yapması mümkün olabiliyor.

Google akıllı tahtasının kullanım alanı sadece bu şekilde sınırlandırılmıyor. Çünkü amaç tüm G Suite ürünlerinin kullanılmasını sağlamak ve dolayısıyla akıllı tahtanın da daha geniş kapsamlı bir şekilde kullanılması gerekiyor. Sonuç olarak bazı proje yönetim uygulamalarının bu ürün içerisine dahil olması için de çalışmaların başladığı da biliniyor.

google akıllı tahta

Bilindiği gibi Microsoft’un Surface uygulaması benzer özellikler taşıyor. Ancak bu sistem sadece aynı ürünler arasında paylaşım yapılabilmesini sağlıyor. Uygulamayı duvardaki deva bir bilgisayar gibi düşünebilirsiniz. Google Jamboard ise daha üstün özellikler sunuyor. Microsoft Surface üzerinde de erişim sağlanabilen Jamboard başlı başına bir paylaşım platformu gibi kullanılabiliyor.

Bu ekranın satışlarına ABD’de başlandı. 4.999 Dolar olarak fiyatı belirlenmiş olan ekran 4K çözünürlüğe sahip. 55 inç boyutu ile oldukça kullanışlı. Bu arada ekran ile birlikte kullanılan iki kalem ve bir silginin de fiyata dahil olduğunu belirtebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.