Twitter’da Organik Erişim İçin Yeni Algoritma

twitter yeni algoritma

Geçtiğimiz günlerde Twitter kurucularından Jack Dorsey bir açıklama yapmış ve artık sosyal ağ içerisinde değil haber uygulamaları platformunda yer almak istediklerini duyurmuştu. Ancak ilginç bir şekilde bu açıklama sosyal medya kanallarında çok da büyük bir yankı uyandırmadı. Twitter 20016 yılından bu yana “İşte olup bitenler” sloganını kullanıyor. 1 yıl önce markalaşma çalışması yaparak marka üçgenine dair “insani, gözü pek, heyecanlı” ifadelerini kullandı. Ancak “İşte olup bitenler” Twitter sloganı olmaktan da öte bu sosyal ağın asıl imajı olmaya devam ediyor.

Aynı zamanda Twitter’ın bu yeni imajının markaların takipçi kazanması ve takipçiler ile etkileşime geçmesi noktasında işleri zorlaştırdığı da biliniyor. Çünkü markalar bu hedeflerine ulaşabilmek için bazı parametreleri dikkate almak durumunda. Bunun için de Twitter’ın algoritmasının çok iyi biliniyor olması gerekiyor.

İşte Twitter’ın Yeni Algoritması

Yaklaşık bir 1 yıl önce Twitter zaman tüneli algoritmasında bir değişime giderek ilgi alanlarına yönelik bir sıralama yapmayı tercih etmişti. Kullanıcılar kendi ilgi alanlarına giren tweetleri öncelikli olarak görüyor. Bu da algoritmanın doğasının kullanılan medyanın türü, etkileşimi, zamanlaması ve konumu olmasını beraberinde getirdi.

twitter yeni algoritma

Örneğin Twitter bünyesinde genellikle fotoğrafları beğenenler zaman tünellerinde daha çok fotoğraflı olan tweetleri görüyor. Dolayısıyla markaların hedef kitlelerini bu anlamda iyi tanıyor olması gerekiyor. Çünkü markaların içerik türlerini kendi hedef kitlelerine uygun olarak belirlemeleri yeni Twitter algoritmasına göre zorunlu hale geldi.

Kullanıcılar tarafından en çok beğenilen ya da retweet ettiği hesaplar zaman tünelinin ilk sırasında bulunuyor. Ancak en çok etkileşim alan tweetlerin de her daim öncelikli olduğunu unutmamak gerekiyor. Markaların etkileşimi en yüksek tweetlerini belirlemesi ve bu yönde ilerlemesi gerekiyor. Son olarak Twitter algoritmasına göre trend panelinde bulunan ve konum bazlı olan gündem başlıkları dikkate alınıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.