Google Çevrimdışı Davranışları İzleyebiliyor

google

google

Bilindiği gibi internet üzerinden alışveriş yapan tüketicilerin tüm aktivitelerini izliyor ve değerlendiriyor. Tüketicilerin alışveriş eğilimleri üzerine pek çok önemli veri de elde eden Google artık bu takibini çok daha geniş kapsamlı bir şekilde sürdürmeye başladı. Öyle ki Google artık çevrimdışı alanlarda da tüketicilerin alışveriş aktivitelerini izlemeye başladı. Bu bilgi Google tarafından yapılan bir açıklama ile kamu oyu ile paylaşıldı.

Aslında Google tarafından yapılan bu takip ortaya çok önemli veriler çıkmasını da sağlıyor. Çünkü YouTube’dan Google Maps’e kadar pek çok farklı platformdan bilgi toplayan Google, tüm bu bilgileri yapılan kredi kartı işlemleri ile birleştirebilecek bir sisteme sahip. Dolayısıyla tüketicilerin aktiviteleri, tüketim yoğunluğu ve yapılması gereken yatırımlar gibi pek çok önemli noktada da Google bir veri kaynağına dönüşebiliyor. Zira Google ABD’de kredi kartları ve banka kartlarının % 70’i gibi büyük bir oranına erişebiliyor ve bu bilgi de yine Google tarafından açıklanmıştı.

google çevrimdışı

Tüketicilerin Satın Alma Kararları Takip Altında

Tüketici aktivitelerinin çevrimdışı olarak da izlenebilmesi konuya daha farklı boyutlar kazandıracak. Örneğin tüketicilerin satın alma kararlarını dijital platformlardan mı hayata geçirdikleri yoksa çevrimdışı olarak da hayata geçirdikleri gibi sorular yanıt bulacak. Google bu yanıtları pazarlamacı şirketler ile de paylaşacak ve dolayısıyla yapılması gereken yatırımların da seyri belirgin bir düzeyde değişmiş olacak. Konuya daha anlaşılır şekilde bakacak olursak, internet üzerinde izlenen bir ürün reklamının ardından aynı tüketicinin o ürünü internet üzerinden mi yoksa bir mağazadan mı satın aldığı bilgisine artık erişilebilecek.

Bu bilgiler ürünü satan şirketler ile de paylaşılacak ve dolayısıyla tüketicilerin satın alma kararlarına yönelik yatırımlar yapılabilecek. Ancak elbette Google müşteri isimlerini ve kredi kartı bilgilerini pazarlama şirketleri ya da marka firmaları ile paylaşmıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.