Google Adwords, Google Optimize ile Birleşiyor

Google Surveys 360

Google Surveys 360

Geçtiğimiz günlerde Google Surveys 360 ile entegre olarak kullanıcıları şaşırtan Google Adwords bu defa Google Optimize ile birleşiyor. Google Adwords kullanıcıları için büyük bir yenilik anlamına gelen bu birleşme neticesinde hedef kitleler hakkında çok daha fazla veri toplanabilecek. Aynı zamanda Google Adwords kullanıcıları kampanyalarını optimize ederken de çok daha verimli bir çalışma ortaya koyabilecekler.

Türkiye’de de bu yenilik büyük heyecan uyandırdı. Fakat henüz Türkiye’de bu reklam modeli hizmet vermeye başlamadı. Her zamanki gibi ülkemizdeki kullanıcıların bu yenilikten faydalanabilmesi için bir süre daha beklemesi gerekiyor. Ne zaman hizmete gireceğine dair henüz bir açıklama yapılmadı ama Google Ödüllü Anket uygulamasının devreye girmesinin ardından Türkiye’de de reklam modelinin hizmet vermeye başlayacağı öngörülüyor.

Google Adwords ve Google Surveys 360 Entegrasyonu Neyi Değiştirdi?

google analytics sulitions

Google Adwords ve Google Surveys 360 entegrasyonu ise kendi bünyesinde bazı yenilikleri beraberinde getirdi. Adwords’un yeniden pazarlama listeleri bu defa daha geniş kapsamlı bir şekilde, Google Surveys 360’da da hedef alınarak kullanılabiliyor. Bu durum, internet kullanıcıları yani hedef kitleler hakkında daha fazla veri toplanabilmesini de beraberinde getiriyor. Aynı zamanda firmalar hedef kitlelere anket de gönderebilecekler. Dolayısıyla hedef kitlenin nabzını çok daha doğru şekilde ölçebilmeleri de mümkün olabilecek.

Firmalar müşterilerine de bazı sorular yöneltebilecek. Örneğin alışveriş sepetinden çıkarılan bir ürünün müşteri tarafından neden çıkarıldığı sorulabilecek. Aynı zamanda alışveriş yapmaktan vazgeçen internet kullanıcılarına bu kararlarının nedeni firma tarafından sorulabilecek. Pazarlamaya dair mesajların yeniden düzenlenebilmesi noktasında da söz konusu entegrasyonun büyük faydalar sağlayacağı biliniyor. Ayrıca firmalar özel açılış sayfalarını da çok daha kolay bir şekilde oluşturabilecekler ve yönetebilecekler. Aynı zamanda özel açılış sayfalarını test etme imkanına da sahip olabilecekler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.