Facebook Canlı Yayınına Davet Özelliği

facebook canlı yayın

facebook canlı yayın

Facebook kullanıcılarından büyük alkış alan ve ilk günden itibaren de yoğun bir ilgi gören Facebook canlı yayın uygulaması artık çok daha eğlenceli bir form kazanıyor. Aynı zamanda daha interaktif bir şekilde kullanılabilecek olan Facebook canlı yayın uygulamasına artık arkadaş daveti de yapılabilecek. Daha sosyal ve daha eğlenceli bir şekil kazanacak olan canlı yayınların bu yenilik ile birlikte daha fazla kullanılmaya başlanması da bekleniyor.

Yapılan son analizlere göre canlı yayınlar, diğer paylaşımlardan tam 10 kat daha fazla yorum alıyor. Çünkü bir konu üzerine sıcağı sıcağına fikir alışverişinde bulunmak Facebook kullanıcılarına daha cazip geliyor. Dolayısıyla daha fazla yorum ve daha çok kullanım amaçlı olarak canlı yayınlara artık arkadaşlar da davet edilebilecek.

Facebook kullanıcıları sadece belirli arkadaşlarıyla yaptığı canlı yayın üzerine bir sohbet de başlatabilecekler. Sohbet için belirli bir süre sınırlaması yok. Tıpkı diğer paylaşımlar gibi istendiği kadar yoğum yapılabilecek ve sohbetler Messenger üzerinden özel olarak da sürdürülebilecek. Şimdilik canlı yayınlara arkadaş daveti uygulaması sadece birkaç ülkede test edildi. Yaz sonuna kadar tüm ülkelerde son güncellemeler ile kullanılmaya başlanması planlanıyor.

facebook canlı yayın davet özelliği

Öncelikle iOS işletim sistemine sahip olan cihazlarda kullanıma açılması beklenen uygulamanın davet etme özelliği sayesinde çok daha fazla kullanılacağı öngörülüyor. Fakat asıl üzerine tartışılan konu, bu uygulamanın farklı alanlarda da kullanılıp kullanılmayacağı oldu. Facebook kullanıcılarının sadece yaptıkları canlı yayınları arkadaşları ile paylaşmak adına değil, arkadaşlarını bulundukları ve canlı yayın yaptıkları mekana davet etmek için de bu özelliği kullanmaları bekleniyor. Fakat yaratıcılık açısından sosyal medya kullanıcılarını hafife almamak lazım. Kısa sürede bu özelliği tasarlayanların dahi aklına gelmeyecek mecralarda da Facebook canlı yayınına arkadaş davet etme özelliğinin kullanıldığını görebiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.