SEO ve İçerik Pazarlamasını Birleştirmek için 10 Etkili Yol

seo ve anahtar kelime

seo ve anahtar kelime

Anahtar kelime seçimini doğru şekilde yaparak Google için arama motoru optimizasyonu eski yıllarda kısmen mümkün olabiliyordu. Fakat yeni gelen algoritma güncellemeleri ile artık SEO dönemi neredeyse bitmiş oldu. Mobil SEO’nun ortaya çıkması ile birlikte artık farklı SEO kuralları da ortaya çıkıyor. Peki SEO ile içerik pazarlaması aynı anda nasıl yürütülür?

  1. Ortak Hedefleriniz Olsun

Klasik bir öneri gibi geliyor olabilir ancak ortak hedeflerinizi baştan belirleyin. Satış ve pazarlamadan üst seviyede gelir elde edebilmek için ortak çalışmak şarttır. SEO ile içerik pazarlamayı bu noktalardan bir araya getirirseniz ve SEO uzmanlarınızın içerik pazarlamanızı optimize etmesini sağlarsanız etkili bir strateji oluşturabilirsiniz.

  1. Performans Ölçümlerinizi Yapın

Dijital pazarlama yapıyorsanız müşterilerinizin davranışlarını anlık olarak ölçmeniz gerekiyor. Bu sebeple paylaşım ve içeriklerinizdeki linklerden dönüşüm oranlarına odaklanmaya çalışın. Doğru bir şekilde ölçüm yaparak SEO ve içerik pazarlamasındaki başarınızı ortaya çıkartabilirsiniz.

seo performans ölçümü

  1. Hedef Kitlenizi Analiz Edin

Müşterilerinizi iyi bir şekilde izleyin. Ziyaretçi olarak size gelen potansiyel müşterilerinizin son 1 aylık süreç içerisinde ne gibi davranışlar sergilediklerini ortaya çıkartın. Sizin bir ürün ve hizmetinizi satın almayı kolaylaştıran bir ihtiyacı olup olmadığını belirleyin.

Günün hangi saatlerinde sizi ziyaret ettiklerini, nerelerden alışveriş yaptıklarını ve sayfanızda ne kadar süre kaldıklarını iyi tespit edin.

  1. SEO Odaklı İçerikler Geliştirin

SEO uzmanlarının ve editörlerin profesyonel bir şekilde yapabildiği bu durumdan faydalanabilmek için ilk önce anahtar kelimeye odaklanmaktan uzak durun. Anahtar kelimenize odaklanmak yerine hedef kitlenize odaklanarak hareket edin. Anahtar kelimeleri ise tamamen unutmayın.

SEO açısından faydalı olduğu için içeriklerinizin her yerini anahtar kelimeler ile doldurmak yerine belirli yerlerde anahtar kelimelerinizi geçirin. Özellikle başlıklarınıza ve ilk paragrafınıza özen göstermeye çalışın.

seo odaklı içerik

  1. Gösterim Sayısını Arttıracak Anahtar Kelimeleri Bulun

İçerik pazarlama için yarattığınız içeriklerinizdeki işinize yarayacak olan ve satış arttırıcı etkiye sahip olan anahtar kelimeleri belirleyin. E-ticaret sitesi sahibiyseniz ve ayakkabı satıyorsanız doğrudan e-ticaret ve ayakkabı kelimelerine odaklanmak yerine “topuklu ayakkabı” gibi alternatiflere de yer verin.

  1. Online Müşteri Çekimi için Linkler Oluşturun

İçerik pazarlarken ortaklarınızın kimler olacağını belirleyin. Web sitelerinin benzer hedef kitlesi olup olmadığını da mutlaka araştırın. Alakalı hedef kitlelere ulaşabilmeniz için site seçimlerinizi isabetli yapın. Arama motorları her backlinki değerli olarak algılamıyor. Bu yüzden kaliteli linkler için uğraşın. Alakasız sayfalardan kesinlikle uzak durarak hareket edin.

backlink çalışması

  1. Dahili Linkler

Sadece backlink vermeniz içeriklerinizin pazarlanması için yeterli değildir. Kaliteli içerikler üreterek kendi sayfanız ile alakalı olan orjinal linkleri de ortaya çıkartmanız gerekiyor. Ayrıca mobil uyumlu olmanız ve hızlı açılan bir sayfaya sahip olmanız müşterilerinizin dönüşüm oranlarının artmasına da yol açar.

  1. Başlık ve Alt Başlıklarınızı Optimize Edin

İçeriklerinizin en çok göze batan kısımlarından olan ana başlık ve alt başlıkları dikkat çekici ve müşterilerinizin ilgisini çekebilecek kıvama getirin. Hedef kitlenizin dikkatini 1 cümle ile çekmeye çalışın.

  1. Sonuçları Ölçümleyin

Doğru metrikler uyguladığınız zaman hedefinize uygun ölçümler yapabilirsiniz. Örneğin e-ticaret sitenizin ölçümlerini yapmak istiyorsanız ve optimize ihtiyacınız var ise A/B testini uygulayabilirsiniz.

ab testi
ab testi
  1. Optimize Etmeye Devam

Yeni içerikler geldiği sürece yeni içerik pazarlama işlemlerinin de gerekeceğini unutmayın. Sosyal medya trendleri de her gün geliştiği için medyanın gidişatını doğru şekilde takip etmeye çalışın. Hiç bitmeyecek bir yola çıktığınız unutmayın. Kendinizi sürekli güncel tutun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.