BuzzFeed Tekil Ziyaretçi Yerine İçerik Gösterimine Bakılmasını Söylüyor

buzfeed

Yayıncı, reklam veren veya medya satın alım şirketi olmanız metrikler medya sektörü için kritik bir önem taşımaktadır. Metrik mecralar yayıncıların hedef kitlelerinin ölçümlenebilmesi, reklam satımı ve medya satın alma pazarlık gücünü doğrudan etkileyebiliyor. Sorun ise kullanılan metriklerde Google’ın bir tekel haline getirilmiş olmasıdır.

Yeni SEO Çağı

Facebook platformu artık beğeni ve paylaşımlara değil, açılış sayfasındaki yönlendiren tıklama oranlarına bakacağını söylüyor. Medya satın almada tekil ziyaretçi yerine sayfa hitlerini güçlendiren ve satış ile dönüşümleri herkesin anlayabileceği bir dilde yalınlaştırıyor.

buzfeed

BuzzFeed ise Facebook benzeri bir fikir ile yola çıkarak reklam verenlerin tekil ziyaretçilerine ve sayfa gösterimlerine bakılmasını istemiyor. BuzzFeed artık doğrudan marka değerinin ölçümlenebilmesinde içerik gösterimlerini dikkate alacağını söyledi. BuzzFeed’in Genel Yayın Yönetmeni Dao Nguyen, içerik bazında markaların taşıdıkları değerin böylelikle daha kapsamlı bir şekilde ortaya çıkabileceğini söylüyor.

Neden İçerik Gösterimi Daha Önemli?

Yayıncı kişilerin marka değeri özünde satışa yönelik ve faydalı etkileşime bağlı olması aslında bu sorunun net cevabı olabiliyor. Sayfanın gösterimi, tekil ziyaretçi, video izlemeleri ve videoların sonundaki reklamların alındığı kısımlar da bu duruma dahildir. BuzzFeed bu sebepten dolayı içerik gösterimini klasik metriklerden üretilmiş bileşik bir değer ile ele alıyor.

content king

Orjinal İçerik Kral mıdır?

İçerik pazarlama işleri içerisinde olan herkes “İçerik kraldır” lafını mutlaka duymuştur. Bill Gates’in söylediği “Content is king” lafından gelen bu cümle aslında e-ticaret siteleri için de önemlidir. Satış yaptığınız sayfanızdaki ürünler hakkında detaylı bilgiler sunarsanız müşterilerinizi site içerisinde daha uzun süre tutabilirsiniz. Ayrıca ürünler hakkında detaylı bilgi alan müşterileriniz size daha olumlu göz ile bakmaya başlayabilirler.

BuzzFeed’in Asıl Derdi Ne?

BuzzFeed’in aldığı bu karar aslında onların bir medya sektörü kurması gibi bir planı olduğunu göstermiyor. BuzzFeed’in asıl derdi klasik tekil metriklere sahip olan BuzzFeed’in gösterimlerinin iyi bir şekilde ölçülememesi. BuzzFeed artık tekil ziyaretçi yerine kendi uygulaması, Facebook ve YouTube’un bazı kısımlarını birlikte ölçmek istiyor. Ayrıca Google Analytics’in yetersiz kaldığı noktaları da kendi çaplarında halletmek istiyorlar.

buzfeed asıl istediği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.