4 Google Chrome Sürümü ve Farkları

google chrome sürümleri ve farkları

google chrome sürümleri ve farkları

Google Chrome, şu anda internet’te sörf yapmak için kullanılan en popüler tarayıcıdır, ancak birçok kişi, onun 4 sürümü olduğu gerçeğinden habersizdir. Çoğumuz, diğer sürümlerinden (Canary, Beta ve Dev) ziyade çoklu testlerin son ürünü olan Google Crome Fast & Secure (istikrarlı sürüm) üzerinde çalışıyor.

Bir güncelleme test edildiğinde her zaman bu tarayıcı sürümlerini çıkarır, tüm hatalar düzeltildiğinde ve güncelleme istikrarlı hale gelirse, milyonlarca Chrome tarayıcısı için kullanıma sunulur. Tüm Chrome sürümleri ise şunlar:

Google Crome Fast & Secure

Kararlı sürüm olarak bilinen Fast & Secure, Google Chrome tarayıcısının sadece “google chrome indir”, ‘google chrome’ veya Google aramasında benzer bir anahtar kelimede arama yaparsanız göreceğiniz sürümdür. Bu sürüm, Chrome kullanıcılarının çoğunluğu tarafından kullanılır ve tarayıcının diğer sürümlerinde kapsamlı testlerin bir sonucudur ve Chrome’un en güvenli ve en istikrarlı sürümünü oluşturur.

Google Chrome Beta

Chrome beta, çoğunlukla istikrarlıdır; birkaç küçük hata, zaman zaman performansını engeller; bunlar güncelleme istikrarlı bir yapıya dağıtılmadan önce düzeltilebilir. Beta, güncellemeyi test etmenin son aşamasıdır, kullanıcı arabiriminde son değişiklikleri yapar ve hataların krom istikrarlı sürümünde daha geniş kitleye yayımlanmadan önce test edilmesini sağlar. Chrome Beta tarayıcı her hafta Google tarafından güncellenir ve yaklaşık altı haftada bir önemli bir güncelleme alır.

Google Chrome Dev

Beta’dan bir adım önde ve biraz daha kararsız olanıdır. Bu sürüm aslında ürün geliştiriciler tarafından Google Chrome büyük değişikliklerini test etmek için kullanılıyor ve stabil kalabilir veya Beta sürümüne dönüşebilir veya yapamayabilir. Chrome’un Dev sürümü, bu sürümdeki güncelleme ortaya çıktığı ve düzeltme bekleyen birçok hata düzeltmesiyle birlikte hala çöküyor; hatalar, daha çok uzantı uyum sorunları içeriyor.

Google Chrome Canary

Google’ın Canary sunucuları tarafından otomatik olarak en yeni Chrome geliştirme koduyla güncellenen dört sürümün en son versiyonudur. Canary ya da Türkçesi ile Kanarya sürümde hemen hemen her gün değişiklik yapılır ve yeni özellikler eklenir. Google Canary aynı bilgisayardaki kararlı Chrome sürümünüzün yanında bağımsız olarak çalıştırılabilir ve bu bilgisayarın çalışmasına müdahale etmez. Windows 10/8.1/8/7 64-bit için Google’ın bir süredir üzerinde çalıştığı yeni tarayıcısı Chrome Canary, ayrıca Windows 31-bit, OSX ve Android içinde indirilip kullanılabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.