Google XML Site Haritaları Nedir?

google sitemap generator

Sitemap, internet sitenizde yayınladığınız içeriklerin sayfalarının (link) yer aldığı xml uzantılı bir dosyadır. Site haritaları günümüzde tüm sitelerde yer alması gereken ve SEO açısından son derece önemli olan haritalardır.

Site haritaları sayesinde içeriklerinizi Google botlarına daha sağlıklı bir şekilde bildirebilirsiniz. Google botları sitenize uğradıkları zaman iyi bir şekilde index alabilmek için sitemap dosyalarına ihtiyaç duyarlar.

google sitemap generator

Sitemap dosyasına sahip olan bir internet sitesi index alırken daha ayrıntılı, hızlı ve daha güvenilir bir şekilde index alır. Google botları sitenize girdiği zaman sitemap üzerinden web sitenizdeki linkleri çeker ve buna göre indexleme işlemi yaparlar. Sitemap kullandığınız andan itibaren index sayınızda ve index hızınızda gözle görülür bir fark olacaktır.

Google XML Site Haritaları Nasıl Yüklenir?

WordPress eklentileri arasında yer alan Google XML Site Haritaları da bu işlemi kolay yoldan yapabilmeniz için en ideal eklentidir. Eklentiyi kurabilmek için RAR dosyasını açtıktan sonra bir FTP programı ile wp-content/plugins dizinine gönderebilirsiniz. Daha sonra Admin panelinden “Eklentiler” sayfasına gelerek eklentiyi aktifleştirebilirsiniz.

Bunun yanı sıra WordPress Admin panelinde yer alan Eklentiler bölümünde bulunan “Yeni Ekle” seçeneği ile de eklentiyi aratarak kurulum işlemi yapabilirsiniz.

Google için sitemap tanıtımı yapmak istiyorsanız bir Gmail hesabınız olması da gerekiyor. Gmail hesabınız ile giriş yaptıktan sonra tarayıcınız sizi Google ana sayfasına yönlendirecektir.

sitemap web console tanımlama

Ana sayfaya geldiğiniz zaman “Google Site Yöneticisi Araçları” bölümünden sitenizi ekleyerek sitemap dosyanızın ve eklentinizin Google tarafından algılanmasını sizler de pratik bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Sizde Google XML Site Haritaları eklentisi indirerek FTP aracılığı ile sitenize yüklemek için aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

https://tr.wordpress.org/plugins/google-sitemap-generator/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.