Alan Adı Seçerken Yararlanabileceğiniz Kaynaklar

domain seçimi
domain seçimi
domain seçimi

SEO uyumlu ve kaliteli bir alan adı seçmeniz bir internet sitesinin inşası sırasında en fazla dikkat etmeniz gereken noktadır. Ürün ve hizmetleriniz ile ilgili bir alan adı seçmeniz, sitenizin ve markanızın hızlı bir şekilde geniş kitlelere yayılmasını sağlayabilir. Alan adı seçimi aceleye getirilmemesi gereken ve bu konuda çeşitli araçlardan yardım alınması gereken bir konudur.

Alan adı konusunda seçici olmalı ve hızlı karar vermemelisiniz. Aklınıza gelen isimleri not almalı ve çeşitli uzantılarda boş ya da dolu olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Boşta olanlar arasında amacınıza en fazla hizmet edecek olan birisini seçmelisiniz.

Bu incelemelerinizi kolaylaştıracak ve hızlandıracak bazı araçları paylaşalım.

Domparison

domparison

Domparison, alan adı fiyat karşılaştırması yapan bir araçtır. Alan adı kayıt hizmeti vermekte olan siteleri tespit ederek detaylı bir fiyat analizini sizlere sunar. Böylelikle satın alacağınız alan adının en uygun fiyat ile nereden temin edilebileceğini öğrenmiş olursunuz.

Burada dikkatimizi çeken noktalardan birisi özel kampanya fiyatlarına sistemin erişemiyor olması. Bir servisten 6.99 Dolara domain almak için tıkladığımızda 0.99 Dolara domain alabileceğimizi gördük. Sistem, kısıtlı ve özel kampanyalara erişim konusunda sıkıntı yaşıyor.

Bust a Name

Aklınızda belirlemiş olduğunuz anahtar kelimeleri girdikten sonra size uygun alan adı önerileri yapabilen bir araçtır. Anahtar kelimeniz ile binlerce alan adı türeterek sizlere sunar ve seçim yapmanızı kolaylaştırır.

Domainr

domainr

Alan adı belirlemeyi global anlamda yapmak istiyorsanız bu araçtan yararlanabilirsiniz. Alan adı seçimi konusunda girmiş olduğunuz herhangi bir terimi içeren farklı binlerce alan adı önerisini sizlere sunuyor.

Instant Domain Search

Instant Domain Search

Instant Domain Search aracı, .com, .net ve .org uzantıya sahip alan adlarının kontrol edilmesini sağlayan ücretsiz bir araçtır. GoDaddy ile anlaşmalı oldukları için 7.49$ gibi bir fiyata alan adı satın alabilirsiniz. Bu aracın tek olumsuz tarafı ise alan adı kısıtlaması olmasıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.